home icon work icon education icon city icon

לביבות קישואים, פטה ונענע אפויות

מתכון בריא לחנוכה לכל המשפחה

מרכיבים

  • 4 קישואים גדולים וקשים (עדיף מסוג זוקיני) 
  • 1 בצל סגול בינוני 
  • 1 שן שום כתושה 
  • 1 ביצה 
  • 100 גרם גבינת פטה או גבינה מלוחה אחרת (רצוי 5% שומן) 
  • 3 כפות פרורי לחם (רצוי מקמח מלא) 
  • 3 כפות נענע טריה קצוצה דק 
  • פלפל שחור גרוס 
  • מלח – זהירות! הגבינה מלוחה... לא לשים יותר מידי  
  • מעט שמן קנולה לשימון נייר האפייה

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור לחום 180 מעלות.
  2. מגרדים בפומפיה עבה את הקישואים והבצל. סוחטים היטב בידיים ומשאירים במסננת לכ- 30 דקות לניקוז כל הנוזלים.
  3. מוסיפים את כל המרכיבים ומערבבים היטב.
  4. משמנים נייר אפיה ("מנגבים" את נייר האפייה עם נייר מטבח טבול במעט שמן).
  5. וצרים בידיים מעט משומנות לביבות ומניחים על נייר האפייה.
  6. אופים חצי שעה בתנור, אחר כך הופכים את הלביבות בעזרת מרית וממשיכים לאפות כ-10 דקות נוספות עד שפני הלביבה משחימים.

בתיאבון!