מרכיבים
- 4 קישואים גדולים וקשים (עדיף מסוג זוקיני)
- 1 בצל סגול בינוני
- 1 שן שום כתושה
- 1 ביצה
- 100 גרם גבינת פטה או גבינה מלוחה אחרת (רצוי 5% שומן)
- 3 כפות פרורי לחם (רצוי מקמח מלא)
- 3 כפות נענע טריה קצוצה דק
- פלפל שחור גרוס
- מלח – זהירות! הגבינה מלוחה... לא לשים יותר מידי
- מעט שמן קנולה לשימון נייר האפייה
אופן ההכנה
- מחממים תנור לחום 180 מעלות.
- מגרדים בפומפיה עבה את הקישואים והבצל. סוחטים היטב בידיים ומשאירים במסננת לכ- 30 דקות לניקוז כל הנוזלים.
- מוסיפים את כל המרכיבים ומערבבים היטב.
- משמנים נייר אפיה ("מנגבים" את נייר האפייה עם נייר מטבח טבול במעט שמן).
- וצרים בידיים מעט משומנות לביבות ומניחים על נייר האפייה.
- אופים חצי שעה בתנור, אחר כך הופכים את הלביבות בעזרת מרית וממשיכים לאפות כ-10 דקות נוספות עד שפני הלביבה משחימים.
בתיאבון!