home icon work icon education icon city icon

פסטה ירקות גינה

שפע של ירקות וירוקים: זוקיני, כרישה, פיטריות, ברוקולי, כרוביות ותרד, עם עגבניות מיובשות, שמן זית, עשבי תיבול טריים, וצפתית צלויה

פסטה ירקות גינה. מתכון: מרב פוריץ. צילום: אורן שלו.

מצרכים ל-4 מנות

2 קישואים או זוקיני
2 ראשי כרישה
1 חבילת פטריות שמפיניון או פורטבלו טריות
ראש ברוקולי בינוני, טרי
ראש כרובית בינונית, טרייה
2 כוסות עלי תרד טרי או קייל
12 עגבניות מיובשות שרויות במים רותחים ל 5 דק' מסוננות.
חופן בזיליקום ואורגנו טרי
שבבי צ'ילי יבש חריף או טרי
מלח ים, פלפל גרוס
6 כפות שמן זית
4 שיני שום כתושות
4 כוסות פסטה מלאה מבושלת לפי הוראות היצרן ומסוננת

*ניתן להחליף ולשנות את סוגי הירקות לאהובים עליכם

אופן ההכנה

  • את הזוקיני והכרישה פורסים לעיגולים בעובי 1 ס"מ.
  • את הכרובית והברוקולי מפרידים לפרחים קטנים.
  • פטריות פורסים לרבעים ואת העגבניות המיובשות פורסים דק.
  • במחבת לוהטת מקפיצים את הברוקולי והכרובית לגוון שחום מעט, מוציאים לקערה ומקפיצים את שאר הירקות ומעבירים גם אותם לקערה.
  • במקביל מבשלים את הפסטה ומסננים אך לא שוטפים!!!
  • מחממים את המחבת שנית ומוסיפים 1 כף שמן זית, צולים היטב את קוביות הצפתית מכל הצדדים ואליה מחזירים את כל הירקות והפסטה, מקפיצים קלות ומוסיפים עשבי תיבול טריים ומגישים.

בתיאבון!