מצרכים
500 גרם דלעת מקולפת וחתוכה לקוביות
300 גרם קמח מלא (=2 וחצי כוסות)
כף אבקת אפיה
115 גרם סוכר (=קצת יותר מחצי כוס)
2 ביצים בינוניות
125 מ"ל שמן קנולה (=חצי כוס מדידה)
גביע יוגורט 1.5% (200 מ"ל)
1 כף תמצית וניל
אופן ההכנה
- מאדים את הדלעת עד לריכוך. מסננים ומועכים. מניחים לקירור.
- מערבבים בקערה את הקמח, אבקת האפייה והסוכר ו-מערבבים בנפרד את הביצים, היוגורט, השמן והווניל.
- יוצקים את התערובת למרכז החומרים היבשים, יחד עם הדלעת. בוחשים.
יש להימנע מבחישת יתר. - מעבירים את העיסה לתבנית שקעים.
- אופים כ-20 דקות בחום 180 מעלות . מצננים ומוציאים מהתבנית.