home icon work icon education icon city icon

עוגת תמרים ותפוחים

מתכון מתאים לראש השנה

אין צורך בהוספת סוכר.

מצרכים

  • 15 תמרים מזן מג'הול (250 גרם)
  • 1 תפוח עץ ירוק
  • 1/2 כוס מים רותחים
  • 2 ביצים
  • 1/4 כוס שמן קנולה
  • 1 כוס קמח מלא
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • 1/2 כפית קינמון
  • מעט מלח

כלים

  • מעבד מזון
  • 1 קערה
  • 2 תבניות אינגליש קייק או תבנית שקעים (12 יחידות)

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות
  2. משמנים את התבניות או את השקעים לעוגות האישיות
  3. משרים במים רותחים את התמרים המגולענים למשך 10 דקות. לאחר מכן, מעבירים את התמרים יחד עם הנוזל למעבד מזון ומעבדים עד לקבלת מרקם חלק.
  4. מוסיפים את הביצים והשמן ומערבבים פעם נוספת, למרקם חלק ללא גושים.
  5. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, קינמון ומלח ומעבדים לעיסה אחידה.
  6. קולפים את התפוח וחותכים אותו לקוביות.
  7. מעבירים את כל העיסה לקערה נוספת ומערבבים יחד - באופן ידני.
  8. את העיסה כולה מעבירים לתבנית או לתבניות האישיות
  9. אופים למשך כ-35 דקות (בעוגות האישיות 30 דקות בלבד).

בתיאבון!