home icon work icon education icon city icon

טורטייה ים־תיכונית

ירקות צבעוניים, קטניות מגוונות, ודגנים מלאים – הכל מגולגל יחד במנה אחת טעימה, מהירה וקלה להכנה.

מגלגלים בריאות: ירקות עשירים בוויטמינים, חומצה פולית ואשלגן, 3 סוגי קטניות המספקות שפע של חלבון, סיבים ומינרלים, וטורטייה מקמח מלא שתורמת לתחושת שובע לאורך זמן.

מצרכים ל-4 מנות

4 טורטיות (מוכנות וארוזות מראש) מקמח מלא
8 כפות שעועית מבושלת במים (לא ברוטב עגבניות) *
8 כפות גרגרי חומוס *
8 כפות פולי סויה אדממה (ללא התרמילים) *
2 עגבניות אדומות ובשלות, חתוכות לקוביות
4 כפות עלי נענע קצוצים
2 מלפפונים חתוכים לקוביות קטנות
2 פלפלים צהובים, חתוכים לקוביות קטנות
1 בצל סגול קצוץ דק
מעט מלח מועשר ביוד
מעט פלפל שחור גרוס
שמן זית
חומץ בלסמי

*ניתן להשתמש בקטניות מקופסאות שימורים אך מומלץ להשתמש בקטניות מושרות ומבושלות או בשקית של קטניות מוקפאות.

לגליון אקסל לתכנון כמויות למספר משתתפים גדול יותר בבתי ספר או במקומות עבודה

אופן ההכנה

  • מועכים את השעועית בעזרת מזלג לממרח, מתבלים בשמן זית, מלח ופלפל.
  • את ממרח השעועית שהתקבל מורחים על הטורטייה.
  • חותכים את הירקות, מניחים על הטורטייה, מוסיפים את האדממה (המקולפים) ואת גרגרי החומוס.
  • מתבלים לפי הטעם בשמן זית, חומץ בלסמי, מלח ופלפל...
  • מגלגלים ועוטפים בנייר כסף.

בתיאבון!

קצת על המתכון

  • ההכנה פשוטה, ומתאימה לכל בני המשפחה – גם לילדים: רכיבים מוכרים בשילוב מצרכים שרוב הילדים בדרך כלל לא נוהגים לנסות. ההכנה והאכילה המשותפות מסייעות לילדים להתנסות ולהיחשף לחומרי גלם שונים ומאכלים מגוונים.
  • כל המתכונים גובשו בהתאם להמלצות אגף התזונה במשרד הבריאות, והפיקוח על החינוך במשרד הבריאות במסגרת מיזם "מבשלים אפשריבריא" בבתי הספר.