פסטה ירקות גינה. מתכון: מרב פוריץ. צילום: אורן שלו.
מצרכים ל-4 מנות
2 קישואים או זוקיני
2 ראשי כרישה
1 חבילת פטריות שמפיניון או פורטבלו טריות
ראש ברוקולי בינוני, טרי
ראש כרובית בינונית, טרייה
2 כוסות עלי תרד טרי או קייל
12 עגבניות מיובשות שרויות במים רותחים ל 5 דק' מסוננות.
חופן בזיליקום ואורגנו טרי
שבבי צ'ילי יבש חריף או טרי
מלח ים, פלפל גרוס
6 כפות שמן זית
4 שיני שום כתושות
4 כוסות פסטה מלאה מבושלת לפי הוראות היצרן ומסוננת
*ניתן להחליף ולשנות את סוגי הירקות לאהובים עליכם
אופן ההכנה
- את הזוקיני והכרישה פורסים לעיגולים בעובי 1 ס"מ.
- את הכרובית והברוקולי מפרידים לפרחים קטנים.
- פטריות פורסים לרבעים ואת העגבניות המיובשות פורסים דק.
- במחבת לוהטת מקפיצים את הברוקולי והכרובית לגוון שחום מעט, מוציאים לקערה ומקפיצים את שאר הירקות ומעבירים גם אותם לקערה.
- במקביל מבשלים את הפסטה ומסננים אך לא שוטפים!!!
- מחממים את המחבת שנית ומוסיפים 1 כף שמן זית, צולים היטב את קוביות הצפתית מכל הצדדים ואליה מחזירים את כל הירקות והפסטה, מקפיצים קלות ומוסיפים עשבי תיבול טריים ומגישים.