home icon work icon education icon city icon

ממולאים צבעוניים, חגיגיים ובריאים

מנה עיקרית טעימה וחגיגית ובעיקר: בלי בשר. פלפלים בשלל צבעים או ירקות אחרים שאוהבים: עגבניות, קישואים, בצלים או חצילים.

מצרכים ל-8 מנות

8 פלפלים במגוון צבעים (ניתן גם לגוון ולמלא בצל, עגבנייה, קישוא, חציל)

1 כוס אורז עדיף מלא

1 כוס שעועית לבנה או אדומה מבושלת

כוס אגוזים טחונים (אופציה)

1 גזר גדול

1 בצל גדול

2 קישואים

1 עגבנייה

3-4 שיני שום

שמן זית

מלח, פלפל, כמון, פפריקה

1 קופסה קטנה (100 גרם) רסק עגבניות

צרור פטרוזיליה

לרוטב:

1 בצל

2 שיני שום

פפריקה, מלח, פלפל שחור

3 כוסות מים

1 קופסה קטנה (100 גרם) רסק עגבניות

אופן ההכנה

  1. מבשלים את האורז במים.
  2. קוצצים דק את הגזר, הקישוא והעגבנייה, חותכים את הבצל והשום
  3. מטגנים את הבצל והשום במעט שמן על אש בינונית עד שהבצל זהוב.
  4. מוסיפים את הקישוא והגזר, מערבבים ומטגנים להשחמה.
  5. מוסיפים את העגבנייה וממשיכים לטגן עד שהירקות מתרככים ומקבלים גוון אדמדם. מתבלים.
  6. מוסיפים את רסק העגבניות, מערבבים ומבשלים למשך מספר דקות.
  7. מרסקים או מועכים את השעועית. ומוסיפים לירקות המטוגנים, עם האורז המבושל, האגוזים, והפטרוזיליה הקצוצה.
  8. מכינים את הפלפלים או קישוא/בצל/עגבנייה/חציל: שוטפים, שומרים את 'המכסים' מרוקנים מזרעים. ממלאים את הפלפלים במילוי, אפשר אפילו לדחוס טיפה. מכסים 'במכסים' ומעמידים בצפיפות בסיר.
  9. מכינים את הרוטב: קוצצים את הבצל ומאדים קלות, מוסיפים שום ורסק עגבניות. מוסיפים מים. מניחים את הפלפלים הממולאים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כשעה.

בתאבון!