מצרכים ל-8 מנות
8 פלפלים במגוון צבעים (ניתן גם לגוון ולמלא בצל, עגבנייה, קישוא, חציל)
1 כוס אורז עדיף מלא
1 כוס שעועית לבנה או אדומה מבושלת
כוס אגוזים טחונים (אופציה)
1 גזר גדול
1 בצל גדול
2 קישואים
1 עגבנייה
3-4 שיני שום
שמן זית
מלח, פלפל, כמון, פפריקה
1 קופסה קטנה (100 גרם) רסק עגבניות
צרור פטרוזיליה
לרוטב:
1 בצל
2 שיני שום
פפריקה, מלח, פלפל שחור
3 כוסות מים
1 קופסה קטנה (100 גרם) רסק עגבניות
אופן ההכנה
- מבשלים את האורז במים.
- קוצצים דק את הגזר, הקישוא והעגבנייה, חותכים את הבצל והשום
- מטגנים את הבצל והשום במעט שמן על אש בינונית עד שהבצל זהוב.
- מוסיפים את הקישוא והגזר, מערבבים ומטגנים להשחמה.
- מוסיפים את העגבנייה וממשיכים לטגן עד שהירקות מתרככים ומקבלים גוון אדמדם. מתבלים.
- מוסיפים את רסק העגבניות, מערבבים ומבשלים למשך מספר דקות.
- מרסקים או מועכים את השעועית. ומוסיפים לירקות המטוגנים, עם האורז המבושל, האגוזים, והפטרוזיליה הקצוצה.
- מכינים את הפלפלים או קישוא/בצל/עגבנייה/חציל: שוטפים, שומרים את 'המכסים' מרוקנים מזרעים. ממלאים את הפלפלים במילוי, אפשר אפילו לדחוס טיפה. מכסים 'במכסים' ומעמידים בצפיפות בסיר.
- מכינים את הרוטב: קוצצים את הבצל ומאדים קלות, מוסיפים שום ורסק עגבניות. מוסיפים מים. מניחים את הפלפלים הממולאים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כשעה.