צילום: אורן שלו.
יעוץ קולינרי: שף מירב פוריץ
מצרכים והוראות הכנה ל 4/5 מנות
שווארמה עוף ופלפלים
800 גר' פילה עוף נקי
2 כפיות חוואייג' צהוב
2 כפיות פפריקה מתוקה, חריפה או 1 ו-1
מעט מלח ים ופלפל גרוס
4 כפיות שמן זית
2 בצלים גדולים, קלופים
2 פלפלים אדומים
2 פלפלים ירוקים
אופן ההכנה
את העוף פורסים לרצועות דקיקות ומערבבים בקערה עם כפית שמן זית והתבלינים ומניחים בצד למס' דק' לספיגת טעמים (ניתן להכין מראש).
את הבצל והפלפלים פורסים לרצועות דקיקות וסמוך להגשה מחממים היטב מחבת, בוזקים כפית שמן זית ומשחימים את הבצלים והפלפלים מעבירים לקערה או לצלחת ועל אותה המחבת מקפיצים את רצועות העוף 4-5 דק' לגוון שחום ומחזירים פנימה את הבצל והפלפלים לדקה נוספת ומורידים מהאש. ניתן להכין את המנה בתנור חם 200 מעלות 20 דק'.
פריקה חיטה ירוקה
2 כוסות חיטת פריקה שטופה
5 כוסות מים
מעט מלח ופלפל
2 בצלים קטנים קלופים
4 גזרים מגוררים גס
2 כפית שמן זית
אופן ההכנה
מחממים היטב סיר קטן או מחבת (עם מכסה) ומשחימים את הבצל והגזר עם שמן הזית, מתבלים ומוסיפים חיטה ואת המים, מביאים לרתיחה. מנמיכים את ללהבה קטנה, מכסים ומבשלים 20 דק'.
מכבים את האש וממתינים 5-10 דק' נוספות כשהסיר סגור, פותחים ומאווררים עם מזלג.
סלט כרוב ונענע
1 כרוב לבן טרי פרוס דק דק
מיץ מלימון 1 גדול
מעט מלח ים
חופן נענע טרייה קצוצה
את כל החומרים מערבבים יחד בקערה טועמים משלימים טעמים.
בהגשה
בצלחת הגשה מניחים כוס פריקה חמה ומעליה או לצידה מחצית מכמות השווארמה המוקפצת ובצלחת נפרדת סלט כרוב ונענע.