ירקות צלויים ים־תיכוניים. מתכון: מרב פוריץ. צילום: אורן שלו.
מצרכים ל-4 מנות
לירקות הצלויים:
2 בצל סגול קלוף
2 דלוריות קטנות עם הקליפה
2 גזרים
2 סלק בינוני
2 פלפל אדום
2 זוקיני כהה
4 כפות שמן זית
מעט מלח ים ופלפל גרוס מעט כמון
חומרים נוספים:
2 כוס גרגירי חומוס מבושלים ומסוננים/קפואים ומופשרים
2 כפות לימון כבוש
1 רימון מגורען
1-2 כפיות אריסה
חופן פטרוזיליה קצוצה גס
חופן כוסברה קצוצה גס או בזיליקום טרי
200 גר' גבינת פטה עיזים/כבשים רזה.
אופן ההכנה:
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- את כל הירקות שוטפים היטב, את הדלורית חוצים לשניים ומוציאים את הגרעינים את הבצל קולפים וכל הירקות הנוספים עם קליפתם.
- חותכים את הירקות בצורה גסה לפרוסות או קוביות בגודל 2:2 ס"מ.
- מניחים את כולם בקערה מתבלים במעט שמן זית כמון מלח ופלפל ומעבירים לתבנית תנור מרופדת בנייר אפיה ומכניסים לתנור ל 25 דק' עד לרכות מלאה של כל הירקות, מוציאים ומצננים מעט.
(ניתן להכין מראש ולשמור בקירור). - את כל החומרים מעבירים לקערת ערבוב גדולה, מערבבים קלות ובעדינות
טועמים ומשלימים טעמים. - מגישים כ-4 מנות אישיות גדולות או כחלק מארוחה עם מנות נוספות.