איתור מצבי לחץ ודיכאון בקרב ילדים מתבגרים
סרטון שהופק לסיוע בהתמודדות עם השלכות הסגרים והחרדות של התפרצות הקורונה, אבל המידע וההמלצות שבו מתאימים גם לימי משבר ולחץ מסוגים אחרים. פרופ' ענת ברונשטיין-קלומק, פסיכולוגית קלינית וראשת התכנית לפסיכולוגיה קלינית במרכז הבינתחומי הרצליה, מסבירה על זיהוי סימני מצוקה והדרכים השונות לזהות ולהקל על התוצאות "השקופות" של מצב החירום והימים שלאחריו - החרדה, הלחץ והדיכאון שבני נוער פגיעים להם במיוחד.
חושבים טוב – מרגישים טוב יותר
לא תמיד אנחנו יכולים להשפיע על המציאות בה אנחנו חיים, ובשעת לחץ המחשבות שלנו עשויות להיות מטושטשות ולא ממש בהירות. לפעמים עולות מחשבות מדאיגות שקשה להיפטר מהן. אבל המחשבות שלנו, עם קצת עזרה, גם יכולות לייצר תחושה חיובית הרבה יותר שמביאה לרגיעה, ולשנות את האופן בו אנחנו מפרשים ומתמודדים עם המציאות.
ליאת דותן, פסיכולוגית חינוכית מהשירות הפסיכולוגי בעיריית כפר סבא מסבירה בסרטון קצר מה אפשר וכדאי לעשות.
מבט מקורב על מערכת הסטרס והחרדה והכלים שמאפשרים התמודדות אפקטיבית
בימים בהם מערכת הסטרס שלנו מופעלת על בסיס יומיומי ולעיתים גם כמה פעמים ביום, חששות, ריחוק ממעגלי תמיכה בלימודים ובעבודה, ושינוי השגרה המוכרת – כולם משפיעים עלינו גם במישור הנפשי אבל גם בפיזיולוגי.
איך לנשום (וגם לנשוף) כדי להירגע במצבי חרדה?
הבועות שמרגיעות: סרטון קצרצר שייתן לכן ולכם קצת אוויר. ליאת דותן, פסיכולוגית חינוכית, מדגימה דרך פשוטה ואפקטיבית להרגיעה את עצמנו או את הילדים באמצעות הרפייה נשימתית. אז קחו דקה, ותנשמו.