home icon work icon education icon city icon

קרקרים פריכים מקמח כוסמין

רוצות ורוצים משהו פריך ומתפצח שהולך טוב עם ממרחים בריאים או לצד ירקות, כחלק מארוחה קלה או בטיול ובפיקניק? הנה מתכון פשוט ומהיר לקרקרים שיעשו את העבודה.

קרקרים פריכים מקמח כוסמין

המרכיבים

  • 5 כוסות קמח כוסמין
  • כף מלח
  • כף שומשום
  • כף שמרים יבשים
  • 1.5 כוסות מים פושרים
  • חצי כוס שמן זית
  • רבע כוס גרעיני חמנייה
  • רבע כוס גרעיני דלעת
  • רבע כוס קצח
  • רבע כוס גרעיני פשתן
  • 1 ביצה

אופן ההכנה

  • מנפים את הקמח לקערה.
  • בצלוחית / כוס מערבבים את השמרים יחד עם המים הפושרים, ומניחים לכ-10 דקות.
  • מוסיפים לקמח תוך כדי ערבוב ולישה (ידנית או במיקסר) את המים עם השמרים המומסים, שמן הזית, ולבסוף את המלח.
  • מכסים את קערת הבצק ומניחים להתפחה של כ-30 דקות.
  • את הבצק שתפח מחלקים ל-3 כדורים שווים בגודלם
  • מרדדים כל כדור בין שני ניירות אפיה למלבן (בגודל נייר האפייה / תבנית תנור סטנדרטית).
  • מסירים את השכבה העליונה של נייר האפיה.
  • מפזרים על הבצק המרודד גרעינים: חמנייה קלופים, דלעת קלופים, קצח, פשתן.
  • מניחים שוב את נייר האפייה העליון על גבי הבצק עם הגרעינים לרידוד נוסף והטמעת הגרעינים בבצק.
  • מסירים את הנייר העליון, מורחים בביצה בעזרת מברשת.
  • בעזרת סכין או גלגל לחיתוך פיצה, חותכים לריבועים / מעוינים.
  • מכניסים לתנור שחומם לראש לחום בינוני כ-180 מעלות) לכ-10 דקות או עד שהקרקרים מזהיבים.

לקריאה נוספת

מנות לארוחה משפחתית