קרקרים פריכים מקמח כוסמין
המרכיבים
- 5 כוסות קמח כוסמין
- כף מלח
- כף שומשום
- כף שמרים יבשים
- 1.5 כוסות מים פושרים
- חצי כוס שמן זית
- רבע כוס גרעיני חמנייה
- רבע כוס גרעיני דלעת
- רבע כוס קצח
- רבע כוס גרעיני פשתן
- 1 ביצה
אופן ההכנה
- מנפים את הקמח לקערה.
- בצלוחית / כוס מערבבים את השמרים יחד עם המים הפושרים, ומניחים לכ-10 דקות.
- מוסיפים לקמח תוך כדי ערבוב ולישה (ידנית או במיקסר) את המים עם השמרים המומסים, שמן הזית, ולבסוף את המלח.
- מכסים את קערת הבצק ומניחים להתפחה של כ-30 דקות.
- את הבצק שתפח מחלקים ל-3 כדורים שווים בגודלם
- מרדדים כל כדור בין שני ניירות אפיה למלבן (בגודל נייר האפייה / תבנית תנור סטנדרטית).
- מסירים את השכבה העליונה של נייר האפיה.
- מפזרים על הבצק המרודד גרעינים: חמנייה קלופים, דלעת קלופים, קצח, פשתן.
- מניחים שוב את נייר האפייה העליון על גבי הבצק עם הגרעינים לרידוד נוסף והטמעת הגרעינים בבצק.
- מסירים את הנייר העליון, מורחים בביצה בעזרת מברשת.
- בעזרת סכין או גלגל לחיתוך פיצה, חותכים לריבועים / מעוינים.
- מכניסים לתנור שחומם לראש לחום בינוני כ-180 מעלות) לכ-10 דקות או עד שהקרקרים מזהיבים.