גרנולה ביתית עשירה
המרכיבים
- 500 גרם (בערך 3 כוסות) שיבולת שועל
- 1/2 כוס גרעיני חמנייה קלופים
- 1/2 כוס גרעיני דלעת קלופים
- 1/4 כוס זרעי פשתן
- 1/4 כוס זרעי שומשום
- 1/2 כוס אגוזי קשיו חתוכים גס
- 1 כוס שקדים חתוכים גס
- 5 כפות סילאן
- 4-6 כפות שמן זית
- 1/2 כפית קינמון (לא חובה)
- קורט מלח (לא חובה)
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל- 160 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מניחים בקערה גדולה את כל מרכיבי המתכון ומערבבים היטב, עד ששיבולת השועל ושאר המרכיבים משומנים היטב
- מפזרים את הגרנולה על גבי תבנית האפייה בשכבה אחידה ואופים כ- 10-15 דקות עד להזהבה.
- מוציאים את התבנית מהתנור, מערבבים את הגרנולה בתבנית, מחזירים לתנור ואופים שוב כ- 10 דקות נוספות, עד שכל הגרנולה מזהיבה יפה. אם יש צורך, ניתן לערבב שוב ולהחזיר ל-5 דקות נוספות.
- מוציאים מהתנור מצננים ומעבירים לקופסה אטומה.
אם רוצים לגוון:
אפשר להשתמש בכל תוספת שאוהבים: אגוזי פקאן או לוז, בוטנים, צנוברים ועוד.
אפשרי להוסיף צימוקים או כל פרי יבש אחר - לאחר האפייה.