home icon work icon education icon city icon

גרנולה ביתית עשירה

בלי תוספים עם שמות משונים, עם הרבה פחות שומן וסוכר, ועם הרבה יותר רכיבים בריאים ועשירים במינרלים וויטמינים – גרנולה ביתית שכיף להכין וכיף עוד יותר לאכול בעצמנו או לשלוח למי שרוצים לשמח.

גרנולה ביתית עשירה

המרכיבים

  • 500 גרם (בערך 3 כוסות) שיבולת שועל
  • 1/2 כוס גרעיני חמנייה קלופים
  • 1/2 כוס גרעיני דלעת קלופים
  • 1/4 כוס זרעי פשתן
  • 1/4 כוס זרעי שומשום
  • 1/2 כוס אגוזי קשיו חתוכים גס
  • 1 כוס שקדים חתוכים גס
  • 5 כפות סילאן
  • 4-6 כפות שמן זית
  • 1/2 כפית קינמון (לא חובה)
  • קורט מלח (לא חובה)

אופן ההכנה

  • מחממים את התנור ל- 160 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  • מניחים בקערה גדולה את כל מרכיבי המתכון ומערבבים היטב, עד ששיבולת השועל ושאר המרכיבים משומנים היטב
  • מפזרים את הגרנולה על גבי תבנית האפייה בשכבה אחידה ואופים כ- 10-15 דקות עד להזהבה.
  • מוציאים את התבנית מהתנור, מערבבים את הגרנולה בתבנית, מחזירים לתנור ואופים שוב כ- 10 דקות נוספות, עד שכל הגרנולה מזהיבה יפה. אם יש צורך, ניתן לערבב שוב ולהחזיר ל-5 דקות נוספות.
  • מוציאים מהתנור מצננים ומעבירים לקופסה אטומה.

אם רוצים לגוון:
אפשר להשתמש בכל תוספת שאוהבים: אגוזי פקאן או לוז, בוטנים, צנוברים ועוד.
אפשרי להוסיף צימוקים או כל פרי יבש אחר - לאחר האפייה.

לקריאה נוספת

מנות לארוחה משפחתית