צ'יפסים מתפוחי עץ אפויים
המרכיבים
- 8-10 תפוחי עץ אדומים (זני גאלה, רד דלישס, חרמון, פינק לייד וכד')
- 2 כפות קינמון טחון
אופן ההכנה
- שוטפים ומייבשים היטב את התפוחים.
- בעזרת אביזר ייעודי "תפוחן" מוציאים מכל תפוח את הליבה.
- פורסים כל תפוח לפרוסות דקות במיוחד בעזרת סכין חדה או מכשיר "מנדולינה".
- אם אין לכם בבית "תפוחן" תוכלו לפרוס את התפוחים לפרוסות ולהוציא את החלק המרכזי בכל פרוסה בעזרת סכין.
- את פרוסות התפוחים מסדרים על גבי נייר אפייה (כמות של 8-10 תפוחים בזרך כלל תספיק ל-2 תבניות תנור סטנדרטיות מרופדות בנייר).
- אם רוצים, זה השלב שבו כדאי לזרות את הקינמון על פרוסות התפוחים.
- אופים בחום נמוך בתנור שחומם מראש ל-125 חום של 120 עד 130 מעלות, במשך 90 דקות.
- כשהתפוחים התכווצו ו"התקמטו" מעט בקצוות, ושינו את צבעם למעט זהוב יותר, מוציאים מהתנור ומצננים.