home icon work icon education icon city icon

צ'יפסים אפויים מתפוחים

הכנה פשוטה, שני מרכיבים, חום נמוך בתנור, וגם כמה תפוחים, עושים קסמים במטבח, עם "צ'יפסים" אפויים של תפוחי עץ שיחליפו בשמחה כל ממתק או חטיף אולטרה מעובד

צ'יפסים מתפוחי עץ אפויים

המרכיבים

  • 8-10 תפוחי עץ אדומים (זני גאלה, רד דלישס, חרמון, פינק לייד וכד')
  • 2 כפות קינמון טחון

אופן ההכנה

  • שוטפים ומייבשים היטב את התפוחים.
  • בעזרת אביזר ייעודי "תפוחן" מוציאים מכל תפוח את הליבה.
  • פורסים כל תפוח לפרוסות דקות במיוחד בעזרת סכין חדה או מכשיר "מנדולינה".
  • אם אין לכם בבית "תפוחן" תוכלו לפרוס את התפוחים לפרוסות ולהוציא את החלק המרכזי בכל פרוסה בעזרת סכין.
  • את פרוסות התפוחים מסדרים על גבי נייר אפייה (כמות של 8-10 תפוחים בזרך כלל תספיק ל-2 תבניות תנור סטנדרטיות מרופדות בנייר).
  • אם רוצים, זה השלב שבו כדאי לזרות את הקינמון על פרוסות התפוחים.
  • אופים בחום נמוך בתנור שחומם מראש ל-125 חום של 120 עד 130 מעלות, במשך 90 דקות.
  • כשהתפוחים התכווצו ו"התקמטו" מעט בקצוות, ושינו את צבעם למעט זהוב יותר, מוציאים מהתנור ומצננים.

לקריאה נוספת

מנות לארוחה משפחתית