home icon work icon education icon city icon

"חומוס" מעדשים כתומות

קטניות הן מקור מצוין לחלבון איכותי, וניתן להכין אותן בצורות רבות של בישול, גם מפתיעות. הכנו עבורכם מתכון לממרח קל ומהיר מעדשים כתומות וטחינה גולמית שיכול להחליף את החומוס הקנוי

חומוס קנוי הוא בן בית במקררים רבים בישראל, לא מעט בשל העובדה שהכנת חומוס ביתי היא משימה לא תמיד פשוטה, שדורשת תכנון, השרייה ובישול לא קצר בכלל. בדיוק מהסיבה הזו המתכון שלנו לממרח עדשים כתומות וטחינה גולמית כל כך מוצלח: ב-20 דקות בישול, עוד כמה דקות לטחון (בבלנדר מוט או מעבד מזון) ולהוסיף טחינה גולמית – ויש לכם ממרח מזין ועשיר בחלבון שיכול בקלות להתמודד בכבוד עם כל חומוס קנוי ואפילו ביתי. בתיאבון.

מרכיבים לכ-250 גרם ממרח מוכן

  • 1 כוס עדשים כתומות
  • 3 כפות טחינה גולמית
  • 1 שן שום כתוש
  • ½ כפית כמון (לא חובה)
  • ¾ כפית מלח
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 1/2 1 כפות שמן זית

אופן ההכנה

  • שוטפים את העדשים, מכניסים לסיר עם מים בכמות שמכבה את העדשים, מרתיחים, ומבשלים 20 דקות (יש לערבב מדי פעם).
  • מסננים את העדשים, מחכים מעט שיתקררו, וטוחנים בבלנדר (או בכוס עם בלנדר מוט) עד למרקם חלק.
  • מעבירים לקערה ומוסיפים את שאר המרכיבים, מערבבים עד לקבלת ממרח אחיד.
  • שומרים בכלי אטום במקרר עד 3 ימים.

בתיאבון!

עוד המלצות ומידע שימושי

מנות לארוחה משפחתית