home icon work icon education icon city icon

ברשויות המקומיות

בעיר, ביישוב קהילתי או בכפר - לרשויות המקומיות השפעה משמעותית על בריאות התושבים: מהשקעה בתשתיות כמו פארקים, שבילי הליכה ומתקני כושר מוצלים ועד למזון המוגש במוסדות החינוך הציבוריים.

ריכזנו עבורכם כאן הצעות, מסמכים מדיניות, רעיונות, תכניות עבודה ודוגמאות שיסייעו לכם כתושבים או כמקבלי החלטות, לרתום את הרשות שלכם לקדם מדיניות, תכניות ופעילויות שיהפכו את החיים של התושבים לפעילים ובריאים יותר.

5 דברים שכדאי לדעת בנושא

בואו גלו מהם

לשתות בריא ברשויות המקומיות

לאכול בריא

מי הברז בישראל בטוחים וראויים לשתייה בכל מקום. אנחנו צריכים לשתות יותר, במיוחד בקיץ, כשהטמפרטורות עולות. איזו דרך עוברים מי השתייה עד הברז, למה מומלץ לשתות אותם, ומידע נוסף על מוצר הצריכה החשוב ביותר.

קראו עוד

10 מדריך "אֶפְשָׁרִיבָּרִיא בעיר" לרשויות המקומיות, ליישום תכנית לחיים פעילים ובריאים ב-10 צעדים

למדריך אֶפְשָׁרִיבָּרִיא בעיר

תכניות ומיזמים ברשויות המקומיות

עוד בתכניות ומיזמים ברשויות המקומיות

לאכול בריא ברשויות המקומיות

להיות בתנועה ברשות המקומית

להרגיש טוב ברשות המקומית

5 דברים שרצית לדעת על ברשויות המקומיות

  1. בתכנית "אפשריבריא בעיר" הצטרפו כ-30 רשויות ובהן למעלה מ-3.5 מיליון תושבים.
  2. רשויות המצטרפות לתכנית אפשריבריא בעיר זכאיות לתמיכות ומענקים לשיפור התשתיות הפיזיות כמו הצללה, מתקני מים, תאורה, סימון ושילוט של מסלולי הליכה ופעילויות בפארקים ובגני משחקים.
  3. לרשויות המקומיות השפעה מהותית על סביבה המעודדת אכילה בריאה: הן אחראיות על המזון המוגש במוסדות ציבוריים כגון בתי ספר וגני ילדים, מתנ"סים ועוד, וכמובן על רכש המזון לעובדים בעיריות ובחברות הכלכליות שלהן.
  4. על פי מודלים ותכניות פיילוט שבוצעו בעבר, מחויבות של ראש הרשות להובלת התכנית, העסקת מתאם בריאות ייעודי, ותכנית עבודה שנתית – הכרחיים להשגת שינוי מדיד ולאורך זמן.
  5. כדי לחולל שינוי מהותי ובר קיימא בחיי התושבים, חשוב להפעיל תוכניות התערבות המיועדות לקהלים שונים – המותאמות לאזורי המגורים השונים, התרבות, קבוצת הגיל, ועוד.