home icon work icon education icon city icon

בעבודה

את רוב היום במשך מרבית שנות החיים אנחנו מבלים במקום בעבודה. שכירים או עצמאים, מול מסך או ליד דלפק או מכונה – יש הרבה דברים שאנחנו והמעסיקים שלנו יכולים לעשות כדי להפוך את השגרה שלנו לבריאה הרבה יותר.

זה גם משתלם: מקומות עבודה שמסייעים לעובדים שלהם להיות פעילים ובריאים יותר יוצרים מציאות שבה כולם מרוויחים. תרבות ארגונית שבה העובדים מגובשים יותר ומחוייבים יותר לארגון שדואג לבריאותם, שבה שביעות הרצון שלהם עולה ובמקביל מספר ימי ההיעדרות והמחלה, כמו גם קצב התחלופה של העובדים יורד. בתכנית הלאומית אפשריבריא פועלים לאיתור והסרת חסמים רגולטוריים וחוקיים שמקשים על שינויים בריאים במקומות העבודה, לצד פיתוח והנגשת תכניות יישומיות ומדריך מפורט למהלכים מקדמי בריאות בארגון.

5 דברים שכדאי לדעת בנושא

בואו גלו מהם

לשתות בריא בעבודה

עוד בלשתות בריא בעבודה

לאכול בריא

מי השתייה בישראל בטוחים וראויים לשתייה בכל מקום. נא להכיר – המים בישראל, על הדרך שבה מי השתייה עוברים עד לברז, למה מומלץ לשתות אותם? ועוד מידע על מוצר הצריכה הכי חשוב שיש בישראל.

קראו עוד

באנר אנשים עובדים

10 מדריך אֶפְשָׁרִיבָּרִיא בעבודה ליישום תכנית לחיים פעילים ובריאים ב-10 צעדים

מדריך אפשריבריא בעבודה

המלצות אפשריבריא

מתוך מדריך אפשריבריא בעבודה

המפתח להטמעת תרבות בריאות ארגונית הוא הירתמות ההנהלה, המגדילה את הסיכוי שהמשאבים הארגוניים ינותבו כראוי ומעודדת השתתפות עובדים.

קראו עוד

להיות בתנועה בעבודה

להרגיש טוב בעבודה

5 דברים שרצית לדעת על בעבודה

  1. קונים כיבוד לישיבות? חשוב שתדעו שבעקבות יוזמת 'אפשריבריא' רשות המיסים הכירה, החל מיוני 2018, בפירות וירקות כהוצאה מוכרת – בדיוק באותו האופן כמו מאפים ומשקאות ממותקים.
  2. מעסיקים שמשקיעים בקידום בריאות, נהנים מגידול בתפוקת העבודה, מירידה במספר ימי ההיעדרויות של העובדים ומעלייה בשביעות הרצון של עובדיהם.
  3. שינוי בריא במכונות האוטומטיות: כדאי להתחיל בהוספת מוצרים בריאים כמו מארזי ירקות חתוכים וכריכים מקמח מלא, והחלפת החטיפים והממתקים הקיימים באריזות קטנות יותר.
  4. אפשר, גם במשאבים לא גדולים, להוביל לשינוי בכל ארגון: היכרות מעמיקה של מאפייני הארגון, עובדיו וצרכיהם, תוביל לתכנון נכון ולהנעת תהליכים לביצוע מוצלח.
  5. תמיכת ההנהלה הכרחית ליישום כל שינוי או יוזמה בארגון, מגדילה את הסיכוי שהמשאבים הארגוניים ינותבו כראוי ומעודדת השתתפות עובדים בכל הדרגים.