גינת ירק בגן ילדים בבאקה אל גרבייה. צילום: עדי יחידי
כרובית, פלפל, עגבנייה ושאר ירקות – כולם הופכים לחלק מהחוויה החינוכית בגן ומגיעים היישר מהגינה לצלחת. ב-2014 יצאו לדרך 32 גני ילדים מהרשויות: קריית שמונה, חדרה, רמלה, מודיעין עילית ובאר שבע, והחלו לטפח גינות מאכל שמטרתן היא עידוד צריכת ירקות ופירות שצמחו ממש אצלם בחצר. את הפרויקט יזמו במשותף אפשריבריא - התכנית הלאומית לחיים פעילים ובריאים, ומשרד הבריאות בשיתוף עמותת ג'וינט ישראל- אשלים.
הפעילות כללה תכנים מגוונים הקשורים לתזונה בריאה, קשר לטבע ולעונות השנה, וקיימות
- בגינות המאכל מגדלים ירקות מגוונים לפי עונות השנה, צמחי תבלין ואף עצי פרי.
- הצוות החינוכי עובר הכשרה בנושא טיפוח וגידול גינות ירק.
- בגן לומדים על חשיבות אכילת פירות וירקות מגוונים.
- הילדים עוברים תהליך מקיף המתחיל בגידולם וטיפוחם של ירקות הגן ועד לצריכתם בתפריט היומי.
- הילדים שותפים בכל התהליך: זריעה, השקיה, קטיף, הכנה ואכילה.
בשנת 2014 מיזם התרחב גם לחברה הערבית, עם 20 גני ילדים נוספים בבאקה אל גרבייה. הפעם הצטרפו לשותפים גם עיריית באקה אל גרביה, ג'וינט ישראל- אשלים, חברת נטפים, הרשת הירוקה ומכללת אל קאסמי. בגני הילדים הוקמו גינות מאכל המשלבות גם חינוך לקיימות, במטרה לשנות ולשפר את הרגלי התזונה של הילדים ולקדם חינוך לקיימות ולאורח חיים יותר בריא בגן.
גם בגן שלכם יכולים!
אם גם אתם מעוניינים להקים גינת ירק בגן שלכם או של ילדיכם, תוכלו להיעזר במדריכים הקצרים והיישומיים שנכתבו במנהל הפדגוגי של משרד החינוך, השותף בתכנית הלאומית – אפשריבריא.