איך מסייעים לעובדים לבחור בריא יותר בחדר האוכל, במטבחון המשרדי ובחדרי הישיבות? כהמלצות ודוגמאות לארגון בריא יותר
פרסום רשמי של מדיניות לעידוד תזונה בריאה בארגון במקום העבודה או מחוצה לו
פרסום רשמי של מדיניות לעידוד תזונה בריאה בארגון במקום העבודה או מחוצה לו. מסמך המדיניות יכלול הצהרת כוונות, תכולה ואחריות מנהלית.
מחוייבות הארגון לספק מזון ומשקאות בריאים יותר ולפקח על הביצוע בכל מקום שמוגש או נמכר מזון
מחוייבות הארגון לספק מזון ומשקאות בריאים יותר ולפקח על הביצוע בכל מקום שמוגש או נמכר מזון: 1. חדרי אוכל והסעדה (קייטרינג) 2. מזנונים/קיוסק 3. מכונות ממכר 4. כיבוד לישיבות, פגישות עבודה, סמינרים, כנסים 4. נקודות מכירה אחרות בתוך הארגון או מחוצה לו
שינויים במדיניות וישום פעולות לאספקת מזון ולתכנון תפריט לעובדים
שינויים במדיניות וישום פעולות לאספקת מזון ולתכנון תפריט לעובדים ייעשה תוך התייעצות עם דיאטנית ובשיתוף העובדים.
מידע תזונתי ו/או סימון ייעודי למזונות ומשקאות בריאים יותר
מידע תזונתי ו/או סימון ייעודי למזונות ומשקאות בריאים יותר (למשל, תכולת נתרן, קלוריות, שומן טרנס ושומן רווי) יוצגו על מזון הנמכר במקום העבודה, בחדרי האוכל, במזנונים או בנקודות מכירה אחרות
תנאי אכילה
תנאי אכילה: חדרי אוכל ואזורים המוקצים לאכילה יהיו נקיים עשן טבק, שקטים, מסודרים, נקיים ונעימים ויכללו מקומות ישיבה ונגישות למתקני מים קרים.
סבסוד או הנחות עבור מזון ומשקאות בריאים יותר
סבסוד או הנחות עבור מזון ומשקאות בריאים יותר במקומות הגשה וממכר של מזון במקום העבודה או במקומות מחוץ למקום העבודה עמם ישנם הסדרי הסעדה לעובדים
מדיניות המחייבת פעולות רווחה ומתנות המעודדות תזונה בריאה
מדיניות המחייבת פעולות רווחה ומתנות המעודדות תזונה בריאה, לדוגמה: סדנאות בישול בריא, ארוחות בריאות וכו', רכישת מתנות לעובדים לחגים ומועדים הכוללות מוצרי מזון בריאים (פירות, מוצרים עם דגנים מלאים) והמעטה במתנות הכוללות ממתקים
הנגשת מים קרים לכל העובדים
הנגשת מקום נקי ונעים לאפשר לעובדים לאחסן מזון
נגשת מקום נקי ונעים לאפשר לעובדים לאחסן מזון, להכינו ולאכול אותו בנוחות (כגון חדר/ מטבחון עם מיקרוגל, מקרר, סכום, קרש חיתוך וקערות).
הנגשת מידע בנושא תזונה בריאה
עלונים, סרטונים, כרזות, מידעונים או מידע מודפס או מקוון אחר המבהירים את היתרונות של תזונה בריאה. הנגשת יישומונים רלוונטיים., אפשר להיעזר במערכת המחשוב הארגונית, במכשירי טלפון ניידים וכו'. חדר האוכל, הקפטריה או המזנון הם מקומות טובים להעברת מסרים. *כנושא עצמאי או כחלק ממכלול נושאי בריאות אחרים.
העברת הרצאות או סדנאות לעובדים בנושא תזונה בריאה ושמירה על משקל גוף בריא יותר
העברת הרצאות או סדנאות לעובדים בנושא תזונה בריאה ושמירה על משקל גוף בריא יותר*. ניתן לבצע במקום העבודה או מחוצה לו; בקבוצה או באופן פרטני; באמצעות ספק חיצוני, על ידי מתנדבים או באמצעות עובד הארגון; באמצעות קבוצות בקהילה או ע"י גורמי מקצוע אחרים. * נושא עצמאי או כחלק ממכלול נושאי בריאות אחרים.
סבסוד ו/או תמרוץ של תכניות / ייעוץ לתזונה בריאה
סבסוד ו/או תמרוץ של תכניות / ייעוץ לתזונה בריאה, שמירה על משקל תקין יותר, התמודדות לתזונה במקום העבודה לזקוקים לדיאטה ייחודית כגון סוכרת, צליאק. ניתן לבצע במקום העבודה או מחוצה לו; בקבוצה או באופן פרטני; לכלל העובדים ובפרט לבעלי עודף משקל או השמנת יתר.