home icon work icon education icon city icon

איך נקדם הפסקת עישון במקום העבודה?

הפסקת עישון היא אחת הפעולות שהכי משפרות איכות חיים לעובדים ותורמת גם למקום העבודה. בכתבה הבאה אספנו לכם מספר טיפים איך לעודד עובדים לפנות לשירותי הגמילה מעישון הקיימים ללא עלות.

עידוד לגמילה מעישון הוא אחת הפעולות שהם win-win לעובדים ולארגון.
עובדים שמפסיקים לעשן, הרבה מעבר לרווח הכספי (אפילו אלף שקלים בחודש תוספת להכנסה החודשית), הם משפרים את בריאותם, מרגישים יותר טוב, עושים יותר פעילות גופנית, אנרגטיים ובעיקר חופשיים מתלות שרבצה עליהם שנים רבות.

אבל גם מקום העבודה מרוויח מעובד או עובדת שמפסיקים לעשן. מקום העבודה מרוויח יותר תפוקה, פחות ימי מחלה, עובדים בריאים יותר ומרוכזים יותר ובעיקר חיבור לערכים של בריאות, שירות וניקיון וקידום אוירה נקייה בארגון גם כלפי שאר העובדים וגם כלפי הלקוחות.

מעשנים רבים מעוניינים להפסיק לעשן. מעל חצי מהם ניסו להפסיק לעשן בשנה האחרונה ורובם ללא הצלחה. הם יודעים שהעישון פוגע בהם והיה עדיף להפסיק אבל מתקשים לעשות זאת לבד. חלקם מתייאשים ומפסיקים לנסות. 

מסרים שכדאי לקדם לעובדי הארגון המעשנים:

"כדאי להפסיק לעשן למענך, למען הקרובים אליך ולמען איכות הסביבה. החיים טובים יותר ללא עישון."

"אפשר להפסיק לעשן, רבים עשו זאת וישנם שירותי גמילה טובים ובחינם שזמינים עבורך. אף פעם לא מאוחר מידי להפסיק!"

"עכשיו זה הזמן הכי טוב להפסיק לעשן."

רוצים לעזור לעובדים שלכם בארגון להפסיק לעשן? אספנו עבורכם כמה דרכים לעשות זאת.

  1. סיפורי הצלחה - מעשנים רבים רוצים להפסיק לעשן אבל מתייאשים. הצלחה של אדם קרוב שהם מכירים יכולה לעודד אותם שזה אפשרי וגם הם יכולים להצליח. עובד או עובדת במשרד הפסיק לעשן? תרימו להם, תחגגו איתם, תפרגנו להם. עודדו אותם לספר את סיפור ההצלחה ברשת החברתית של העבודה, ציינו את ההצלחה במפגשי הרמת כוסית, פרסמו מכתב "כל הכבוד" אישי ממנהלי הארגון, פרסמו את סיפורי ההצלחה על לוחות המודעות ובפינות העישון.
  2. תרבות מפגש והפסקה - צרו מרחב הפסקה ומפגש בו אסור לעשן. מעשנים רבים מציינים כי הפסקת הסיגריה היא זמן מפגש ויצירת קשרים עם עובדים אחרים. מקום חלופי להיפגש בהפסקות סביב כיבוד בריא או קפה יכול לענות על הצורך הזה.
  3. "יחד מפסיקים, יחד מנצחים" – צרו שיתוף פעולה עם המוקד הטלפוני הלאומי לגמילה מעישון ליצירת תכנית מותאמת לארגון שלכם, הזמינו הרצאה לעובדים או צרו קבוצה של עובדים שיפסיקו יחד לעשן. צרו להם קבוצת תמיכה בוואטסאפ ואפשרו להם להיפגש בשעות העבודה אחת לשבוע, כולל חדר ישיבות מסודר, קפה וכיבוד קל.
  4. ציון היום הבינלאומי למניעת עישון – בכל שנה ב-31.5 מצוין ברחבי העולם היום הבינלאומי למניעת עישון. אפשר לייצר מסורת במקום העבודה בה סביב היום הזה, שולחים איגרת מהמנהלים, פותחים סדנה לגמילה, מזמינים הרצאות - אפילו של עובדים שהצליחו להיגמל.
  5. הפנייה לשירותי הגמילה מעישון - מחקרים מראים שהטיפול הטוב ביותר לגמילה מעישון הוא שילוב בין ליווי התנהגותי וטיפול תרופתי. כיום ניתן לקבל, דרך קופות החולים, ליווי לגמילה מעישון במגוון צורות: סדנה פרונטאלית או מקוונת, ליווי וייעוץ אישיים בטלפון, או ליווי של רופאי המשפחה. לפרטים ניתן לפנות לרופא או לרופאת המשפחה, לצוות המרפאה, או למוקד המידע של קופת החולים.

ניתן גם לפנות למוקד הטלפוני הלאומי לגמילה מעישון של משרד הבריאות בטלפון 6800*. המוקד מציע תכנית ייחודית לליווי מעשנים לאורך כל תהליך הגמילה מעישון, בליווי אישי של יועצי גמילה מוסמכים, בשפות: עברית, ערבית, אנגלית, רוסית ואמהרית, ללא עלות.

מעשנים רבים לא מודעים לקיומם של אפשרויות אלו וכאן אתם נכנסים. תלו פרסום המעודד פנייה לגמילה מעישון ומפנה לקופות החולים או למוקד הגמילה. אפשר להכין פרסום פנימי או להיעזר בפרסומים של המוקד. תלו את הפרסומים על כל לוחות המודעות, במיוחד בפינות העישון ובמקומות בהם מתרכזים המעשנים (בחניון, במרפסות וכו').

להרשמה לתוכנית לגמילה מעישון ולפרטים נוספים:

חייגו 6800* למוקד הטלפוני הלאומי לגמילה מעישון של משרד הבריאות.
שעות פעילות: ימי א׳ – ה׳ בין השעות 8:00 - 20:00 בשפות עברית, ערבית, רוסית, אנגלית ואמהרית. ישנה גם תכנית מותאמת לאוכלוסייה החרדית.

ליצירת שיתופי פעולה לעידוד גמילה מעישון אצלכם במקום העבודה ניתן לפנות לאלירן תורג'מן, מנהל המוקד הטלפוני הלאומי לגמילה מעישון של משרד הבריאות 6800* בנייד: 052-6219622 או במייל: eliran.turjeman@gmail.com.