1. חוגגים בסמליות
עם השנים הפכו הדלקות הנרות לאירועים של ממש, עם סופגניות בשלל צבעים ותוספות, בגדלים משתנים, לביבות ובאותה הזדמנות גם שלל מאכלים מטוגנים, ועוד לא דיברנו על החטיפים והממתקים שמתלווים לכל החגיגה הזו. השנה, דווקא המסגרת המשפחתית – הגרעינית מספקת הזדמנות לחזור למקורות ולצמצם במזונות הקנויים והלא בריאים. ומה בנוגע לסופגניות? כדי לציין את נס פח השמן אפשר להסתפק בסופגנייה אחת, לביבה אחת או שתיים, לצד אפשרויות בריאות יותר, או להכין בעצמנו סופגניות קטנות יותר. אם אתם בבידוד או נאלצים לבלות את החג בבית במסגרת מצומצמת, כדאי לכם לקרוא את הכתבה שהכנו במיוחד עבורכם עם המלצות ועצות יישומיות שיאפשרו לכם לשמור על תזונה בריאה גם בחג בבית.
2. מפתיעים
אז השנה הנוכחית היא הכל חוץ מרגילה, אז למה שגם מאכלי החג אצלכם בבית ייראו כמו בכל שנה רגילה אחרת? אפשר לנצל את ההזדמנות שבשעות אחר הצהרים והערב כל בני המשפחה בבית כדי לנסות מתכונים חדשים ובריאים יותר: לשלב ירקות (גזר, קישוא, בטטה) עשבי תיבול (פטרוזיליה, שמיר וכד') במקום חלק מתפוחי האדמה, להחליף קמח לבן בקמח מלא או קמח עדשים, וכמובן גם שניתן לאפות במקום לטגן. ואם כבר, "חג הטיגונים" יכול להיות גם הזדמנות ללמוד על תפקידם של השמנים ושומנים השונים בתזונה שלנו, אלו מהם נחשבים בריאים יותר ומאלו דווקא כדאי להימנע? הפרטים בכתבה "עוברים לצריכת שומנים בריאים יותר".
3. זזים
כשבחוץ קר, אולי גם גשום ומגבלות הקורונה לא מאפשרות יותר מדי אפשרויות לבילויים,זו יכולה להיות דווקא הזדמנות לפעילויות משפחתיות מקוריות בבית ביחד. ריקודים בסלון, תרגילי כושר משותפים מול סרטונים ביוטיוב, ואפילו תרגילי עלייה במדרגות (הכנו כמה רעיונות בכתבה "להיות בתנועה גם בהגבלות הקורונה"). פעילות גופנית גם משפרת את מצב הרוח, ותספק לכם לא מעט רגעים של חוויה שונה ומיוחדת עם הילדים – אבל לא רק. כדאי גם לקחת בחשבון שכל דקה של פעילות גופנית נחשבת – ומסייעת בהפחתה של הסיכונים הבריאותיים הנובעים מאורח חיים "יושבני" מול מסכים, כשכמעט לא יוצאים מהבית. עוד מידע על חשיבות הפעילויות הגופניות ליד הבית.
4. ארוחת ערב משפחתית להורים ולילדים
הדלקת נרות במסגרת המשפחתית המצומצמת היא הזדמנות לדבר עם הילדים על חשיבות האכילה המסודרת, הבריאה, וללא הסחות הדעת של המסכים שהפכו בשנה האחרונה לחלק גדול מדי משגרת היום שלהם. הדלקת הנרות במסגרת המשפחתית המצומצמת יכולה לאפשר ביסוס שגרה של ארוחות ערב משפחתיות משותפות להורים ולילדים. כדאי גם לזכור כי במספר מחקרים נמצא כי ארוחות מסודרות מסייעות לשמירה על בריאות הילדים, ולכן כדאי ומומלץ במיוחד לנסות לשמור על כך גם בימי החופשה מבתיה"ס והגנים.
5. מפחיתים בזמן המסכים
החודשים האחרונים הפכו את הישיבה והשכיבה מול מסכים לברירת המחדל של רבים מאתנו, בין אם מודבר בלימוד, עבודה, או בילוי. ימי החנוכה והערבים המשותפים בבית יכולים להיות גם הזדמנות לפעילות של כל בני הבית, ללא מסכים. להצטרף לקאמבק של השחמט ששוטף את העולם בחודש האחרון, משחקי קופסה, רביעיות, טאקי, חידונים, בישול או אפייה משותפים – כל אלה יכולים להיות דרכים נהדרות לבילוי מהנה ומגבש – בלי ריצודים, התראות, אפליקציות ולייקים. אם תאמינו – זה אפשריבריא. אחרי הכל – חנוכה הוא חג של ניסים ונפלאות. עוד מידע על שימוש מושכל במסכים.