home icon work icon education icon city icon

חנוכה בצבעי הקשת

חופשת חנוכה בריאה ברוח קשת המזון החדשה

1. מגוונים ומפתיעים

אין כמו הלביבות המסורתיות של חג החנוכה. יחד עם זאת, חנוכה הוא הזדמנות נפלאה להיות יצירתיים, להפתיע ולחשוף את המשפחה לירקות מגוונים אשר מומלץ לשלבם במספר ארוחות ביום וקטניות שמומלץ לשלבם לפחות פעם ביום בתפריט. אפשר לנצל את ההזדמנות כשבשעות אחר הצהרים והערב כל בני המשפחה בבית כדי לנסות מתכונים חדשים ובריאים יותר למאכלי החג: לשלב ירקות (גזר, קישוא, בטטה, כרובית), קטניות (עדשים, אפונה), עשבי תיבול (פטרוזיליה, שמיר וכד'), להחליף קמח לבן בקמח מלא או קמח עדשים, וכמובן גם שניתן לאפות במקום לטגן. ואם כבר, "חג הטיגונים" יכול להיות גם הזדמנות ללמוד על תפקידם של שמנים ושומנים השונים בתזונה שלנו, אילו מהם נחשבים בריאים יותר ומאילו דווקא כדאי להימנע? הפרטים בכתבה "עוברים לצריכת שומנים בריאים יותר".

חנוכה מגוון

2. חוגגים בסמליות

עם השנים הפכו הדלקות הנרות לאירועים של ממש, עם סופגניות בשלל צבעים ותוספות, בגדלים משתנים, לביבות ושלל חטיפים וממתקים שמתלווים לכל החגיגה הזו. לקשת המזון יש גם יתרון סביבתי, היא מעודדת צריכה של מזון טבעי ופחות אולטרה מעובד ומפחיתה בזבוז מזון מה שתורם לאיכות הסביבה שלנו. לכן, בואו נחזור למקורות, נצמצם במזונות הקנויים והלא בריאים, נציין את נס פח השמן ונסתפק בסופגנייה אחת, לביבה אחת או שתיים, שבקלות אפשר להפוך אותן לבריאות יותר אם מוסיפים ירקות או קטניות ואופים אותן, או נכין בעצמנו סופגניות קטנות יותר.

סופגניות

3. ארוחת ערב משפחתית להורים ולילדים

קשת המזון מעודדת אכילה משפחתית וחברתית על ידי הכנת מזון ובישול ביתי ובכך מחזקת את הקשרים החברתיים והמשפחתיים. הדלקת נרות במסגרת המשפחתית היא הזדמנות לדבר עם הילדים על חשיבות האכילה המסודרת, הבריאה, וללא הסחות הדעת של המסכים שהפכו בשנתיים האחרונות לחלק גדול מדי משגרת היום שלהם. הדלקת הנרות במסגרת המשפחתית יכולה לאפשר ביסוס שגרה של ארוחות ערב משפחתיות משותפות להורים ולילדים והזדמנות לחשוף את הילדים לירקות וקטניות שהם פחות אוהבים באמצעות הכנת הלביבות יחד. כדאי גם לזכור כי במספר מחקרים נמצא כי ארוחות מסודרות מסייעות לשמירה על בריאות הילדים, ולכן כדאי ומומלץ במיוחד לנסות לשמור על כך גם בימי החופשה מבתי הספר והגנים.

ארוחת משפחתית

4. זזים

כשבחוץ קר, אולי גם גשום, זו יכולה להיות דווקא הזדמנות לפעילויות משפחתיות מקוריות בבית ביחד. ריקודים בסלון, תרגילי כושר משותפים מול סרטונים ביוטיוב, ואפילו תרגילי עלייה במדרגות. אין ספק שהקורונה עזרה לנו להיות יצירתיים ולגלות שאפשר לעשות פעילות גופנית גם בבית - הנה כמה רעיונות בכתבה "להיות בתנועה גם בהגבלות הקורונה". פעילות גופנית גם משפרת את מצב הרוח, ותספק לכם לא מעט רגעים של חוויה שונה ומיוחדת עם הילדים – אבל לא רק. כדאי גם לקחת בחשבון שכל דקה של פעילות גופנית נחשבת – ומסייעת בהפחתה של הסיכונים הבריאותיים הנובעים מאורח חיים "יושבני" מול מסכים במהלך החופשה. עוד מידע על חשיבות הפעילויות הגופנית ליד הבית.

זזים בבית

5. מפחיתים בזמן המסכים

השנתיים האחרונות הגבירו את השימוש במסכים בקרב ילדים ומבוגרים, בין אם מדובר בלימוד, עבודה, או בילוי. ימי החנוכה והערבים המשותפים בבית יכולים להיות גם הזדמנות לפעילות של כל בני הבית, ללא מסכים. לשחק במשחקי קופסה, רביעיות, טאקי, חידונים, בישול או אפייה משותפים – כל אלה יכולים להיות דרכים נהדרות לבילוי מהנה ומגבש – בלי ריצודים, התראות, אפליקציות ולייקים. אם תאמינו – זה אפשריבריא. אחרי הכל – חנוכה הוא חג של ניסים ונפלאות. עוד מידע על שימוש מושכל במסכים.

משחק שחמט

חגיגת חנוכה בריאה לאוכלוסייה החרדית

לפניכם סרטונים מותאמים ומונגשים לילדים באוכלוסייה החרדית של חבורת ׳חזק׳ שממליצים על הימנעות משתייה מתוקה, חטיפים וממתקים.
הימנעות משתייה ממותקת
הימנעות מאכילת ממתקים
הימנעות מאכילת חטיפים
מומלץ להפיץ בפלטפורמות המתאימות.